Social Icons

D'ale Zamfirei :P


Nu m-am laudat ca m-am pomenit pe nepusa masa cu un concediu de odihna de o saptamana! Ufff, mi-am amintit de cei doi ani stati acasa, ce bine a fost si mai ales ca pustiul mi-e la cresa pana la 16…timp pentru bucatarit, pentru casa si pentru mine, insa nu mi-am propus pentru mine ceva aparte. Voi vedea mai spre sfarsitul saptamanii.
Pana una alta m-am decis sa “devin” gospodina, nu ca nu as fi fost si pana acum , insa mai aproape de ce imi pare mie ca inseamna o “Zamfira”!
In ce consta asta, pai, deocamdata, saptamana asta, o sa fac ceva dulceata, spun ceva pentru ca nu stiu exact cat, de care, am un plan de bataie, dar cum eu ma abat de la idei sau ma rog, le modific din mers, stiu doar ca ieri si azi m-am ocupat de o dulceata de capsuni si de una de nuuuuuuccccciiii!!! Uau, ce tare mi se pare, dulceata de nuci!      Abia astept sa vad ce-mi iese… Ambele sunt in lucru (de ieri, ca au hibernat o noapte) si eu intr-o pauza de scris. Mi-era dor sa  petrec ceva timp la calculator , chiar daca stau 8 ore la calculator la serviciu, intelegeti voi la ce ma refer. Nu mai am timp de un FB, de un forum, de o palavrageala pe skype, of, of, of , dar lasa ca acusic stau iar 2 ani acasa!!! Poate cu prelungiri de data asta!
Deci, ieri am fost in piata si mi-am procurat cele necesare: capsuni 6 kg, zahar doar 5 kg, (urmand a-mi lua husbandul mai mult, plus capace noi), 4 lamai mari si doar 150 nuci, as fi vrut 300 dar atatea avea, e numai bine pentru un test si mai iau azi! De ce nu mai avea, va spun eu…hi hi hi, am trisat, le-am luat gata curatate, sa-mi murdaresc eu manuselele astea, monser, te inseli!


Intre timp nu m-am laudat ca am facut 3, da 3 borcane de 720 g de compot de visine, asa e, nu sunt multe, partea interesanta e ca sunt culese din gradina mea , ma rog viitoarea gradina, din curtea mea si au reprezentat un simplu test!


Cred ca de-aici mi se trage si harnicia asta subita, aproape ca nu pot sa ma mai opresc. Din faptul ca m-am mutat la casa, dar oare ce legatura sa aiba, ce la bloc nu poti sa faci? Ei, ba da, dar acum am beci, un maaaare beci, sau cel putin asa il vad eu, si adicalea, nu mai am nici o scuza!
Gata, dulceata de capsuni e gata si sta cumintica cu capul in jos , la caldurica, acoperita cu o paturica, cica treaba asta determina formarea vacuumului!

 
             Dupa cum vedeti, au iesit 4 borcane de 720 g si 2 de 410g .
             Intre timp nucile au facut baie in apa clocotita si acum se odihnesc, isi asteapta cumintele, in apa rece cu lamaie, randul la balaceala in sirop. Sa mai dureze vreo ora, abia ce l-am pus pe foc, sper sa nu-si piarda rabdarea, am eu grija sa le mai racoresc cu apa curate si rece, din cand in cand.


                Yupppi, gata si cea de nuci! Mi-au iesit 4 borcanele de 500 g si unul, cred ca are 250 g, ceva de genul, dar mai trebuie....
                Aici se balaceau in sirop, baie cu bulbuci, preferata nucilor.
   
              Si iata vedeta zilei:

                 Azi, cand merg sa-mi iau pustiul trebuie sa ma orientez la alt fruct, oare care sa fie urmatorul? Poate cirese amare?

Niciun comentariu:

Mei tai-urile Casei

BINE ATI VENIT IN CASA NOASTRA!

105 RON + 9 RON (taxe postale) MATERIALE IKEA - 100% bumbac, 100% calitate!
In Bacau livrare personala!